Állatmenhely felújítása

Állatmenhelyeknél nagy szükség van a szorgos kezekre. A program kisebb menhelyek esetén 20-40 fő számára sikeres, ennél nagyobb létszámnál, pl: 100 fő, a NOÉ Alapítványt és a Rex Kutyaotthon Alapítványt ajánljuk a program helyszínéül.

10-12 állatmenhellyel van kapcsolatunk, szinte minden otthonnál azonos teendők vannak. Minden Magyarországi menhely elérhetőségévek rendelkezünk, bárhova tudunk ilyen jellegű karitatív programot szervezni.

 

Azon csoportoknak ajánljuk, akik

  • szívügyüknek tekintik az állatok, állatbarátok segítését
  • menhely, alapítvány javát szeretnék szolgálni
  • karitatív tevékenységgel egy közösséget szeretnének támogatni.

Csoportlétszám: 40 - 120 fő

 

 

Noé Állatotthon Alapítvány Budapest máig legnagyobb állatmenhelye 1992 óta működik saját anyagi erőforrásainkból, és csak 2000-ben alakult alapítvánnyá, de azóta is normatív állami támogatás nélkül, önerőből és a támogatók jóvoltából tartja fent magát és látja el két-, három- és négylábúvédenceit.

Az állatotthont két lelkes fiatal, Zoli és Hédi hozta létre. ők ketten a 90-es évek elején megálmodtak egy olyan világot, ahol minden állatnak joga van az élethez és minden állat kaphat egy második esélyt, legyen az kidobott kutya vagy levesbe való kakas. Évek alatt összespóroltak egy telekre valót, majd elkezdték befogadni a hontalan, bajba jutott állatokat, akik egyre csak jöttek és jöttek, végül már több százan voltak. Családjával fent laknak az állatotthonban az állatokkal egy kis faházban, de azt mondják: nem bánják, csak az állatoknak jusson minden, ami kell.

Az állatmenhely esetében a kollégák a projekt team-ek között 2 óránként válthatják egymást, hogy minél több helyen kipróbálhassák magukat, változatos legyen az önkéntesként végzett munkájuk.