Erdőrészek rendbetétele

Azon csoportoknak ajánljuk, akik

  • számára fontos a környezet védelme, ezért tenni is szeretnének
  • a jó levegő és a tiszta erdőelkötelezettjeinek segítenének egy erdőrész megtisztításával
  • szeretnek a szabadban időt tölteni és ezt a közös élmények megszerzésével, közös munka elvégzésével, a kézzel fogható eredményt létrehozó együttlét formáját választják

Csoportlétszám: 60 - 250 fő

Normafa megújítása karitatív program: 2 db  1 napos programot állítottunk össze. Csacsi-rét megtisztítása, megújítása, Magas-kő megtisztítása, megújítása.

Normafa

 

Normafa bemutatás:

Budapest legismertebb kiránduló helye. A fővárosi lakosság már az 1800- as években szívesen kirándult a csodálatos panorámával rendelkező helyszínre. Hosszú ideig hagyományosan a téli sportok kedvelői látogatták, napjainkban inkább füves tisztásai, jól kiépített sétaút-hálózata és fenséges fákból álló erdőállományai vonzzák a látogatókat.

 

Megközelítés:
A Moszkva térről induló 21-es busz végállomása a Normafánál található, a menetidő kb. 20 perc. A közeli Széchenyi-hegyen van a János-kórháztól induló Fogaskerekű végállomása, ahonnan rövid sétával lehet eljutni a Normafához.

Örökerdő a városban – A főváros és a szűkebb agglomeráció tüdejének számító erdőterületet kezelő Budapesti Erdészet működése különleges figyelmet kap. A legnagyobb emberi terhelést elviselő erdőkben minden beavatkozás a közvélemény nagy nyilvánossága előtt zajlik. Részben ennek is köszönhető, hogy az erdészet mindig is élen járt a természet közeli erdőgazdálkodási módszerek bevezetésében. A gyenge termőhelyeken álló állományok fenntartása, megfiatalítása komoly szakmai feladat.
A terület nagy része 1954 óta deklaráltan is parkerdő, emellett a 70-es évek vége óta természetvédelmi oltalom alatt áll. Az elmúlt évtizedben a fővárosi erdők kezelésekor olyan nehézségekkel kell megbirkózni, mint az egyre nagyobb méreteket elérő illegális lakossági hulladéklerakás vagy a hajléktalan telepek megjelenése. E társadalmi gyökerű problémák megoldása csak a helyi lakosság felelős szerepvállalásával lehetséges, így az erdészet nagy hangsúlyt fektet a helyi önkormányzatokkal és a civil szférával való eredményes együttműködés kialakítására.