Óvoda, iskola, gyermekotthon felújítása

Több száz intézménnyel van kapcsolatunk, budapesti és vidéki helyszínekkel egyaránt. Bármely óvodába, iskolába, gyermekotthonba tudunk ilyen jellegű karitatív programot szervezni. Ha konkrét intézményt szeretnének felújítani, akkor szakembereink felmérést végeznek és azok alapján tudjuk az árajánlatot elkészíteni.

Gyermekotthon

Azon csoportoknak ajánljuk, akik

  • szívügyüknek tekintik mások segítését
  • gyermekeknek szeretnének támogatni
  • gyermekotthonban felnövő, nehéz sorsú gyermekek közösségének javát szeretnék szolgálni
  • karitatív tevékenységgel egy gyermekotthont szeretnének támogatni

Csoportlétszám: 20 - 250 fő

Cseppkő Gyermekotthon bemutatása

A Cseppkő Gyermekotthon hatalmas területen, gyönyörű környezetben, a Rózsadomb tetején, a Csatárka út – Törökvész út - Kapy út kereszteződésénél található.

Magyarország egyik legnagyobb, gazdag hagyományokkal rendelkező Gyermekotthona közel 120 normál és integráltan különleges szükségletű gyermek él; fiúk – leányok vegyesen 3 – 24 éves korukig. Az átmeneti vagy tartós nevelésbe kerülő gyermekek kisebb részben árvaság, nagyobb részben a rendkívül rossz szociális körülmények között élő családokból érkeznek, ahol nem ritka a családon belüli erőszak, a bűnözés és a legkülönfélébb szenvedélybetegségek. Éppen ezért az intézmény nevelési filozófiájában egyaránt helye van az összes gyermek számára az állandóságot, érzelmi biztonságot nyújtó, a prevenciót előtérbe helyező teljes körű ellátásnak éppúgy, mint a vér szerinti hozzátartozóikkal való kapcsolattartás segítésének, hazagondozásuk előmozdításának.

A Gyermekotthonban három, egyenként 40 fős otthonegység, egy utógondozói szakmai egység (a Garzonház), és egy óvoda működik. Az otthonegységekben - 12 csoportban - 3-18 éves korú gyermek és néhány 18 év feletti fiatal felnőtt nevelkedik. A lakóegységek parkos, fás, ligetes kertben helyezkednek el, a kertben játszóterek vannak hintákkal, mászókákkal, körforgókkal, homokozókkal. Az otthon működtetéséhez kevés az anyagi támogatás, így minden elvégzett munka segíti a gyermekek jobb körülményhez jutását.

Projekt célja:a Gyermekotthon területén veteményeskert és fűszerkert kialakítása, amelynek terményei hozzájárulnának az otthon konyhájának színesítéséhez és a gyermekek egészségesebb étkezéséhez.

Cseppkő GyermekotthonCseppkő Gyermekotthon

Hűvösvölgyi Gyermekotthon bemutatása

Hűvösvölgyi Gyermekotthon

Maga a gyermekotthon több mint 70 éves múltra tekint vissza. Kimondottan alkalmas nagy létszámú rendezvény lebonyolítására. A területen két gyermekotthon található. Az I. számú 34, míg a II. számú 44 férőhellyel rendelkezik. A gyermekotthon egy csodálatos 20 hektáros őspark közepén helyezkedik el. Az otthon és környezete számos munkalehetőséget ad.

A focipálya rendbetételétől, a kerítésfestésen át, a tereprendezésen, és az épületeken végzendő apró állagmegoldások mindegyikét lehetővé teszi. Az udvar tökéletesen alkalmas az étkezés lebonyolítására is.

Az otthonban hátrányos körülmények közötti gyermekek élnek. Olyan gyermekek, akik számára a szüleik nem tudják nekik biztosítani a felnevelésükhöz szükséges körülményeket. Gondozói csoportokban élnek, a környező óvodákba, iskolákba járnak.

Óvoda

Azon csoportoknak ajánljuk, akik

  • szívügyüknek tekintik mások segítését
  • gyermekeknek szeretnének támogatni
  • óvodai közösség javát szeretnék szolgálni
  • karitatív tevékenységgel egy közösséget szeretnének támogatni

Csoportlétszám: 40 - 120 fő

Adony, hóvirág óvoda bemutatása

Adony, hóvirág óvoda

A 3800 lakosú Adony a Duna jobb partján, Budapesttől délre ötven kilométerre fekszik. A település a 6-os számú főközlekedési úton és az M6-os gyorsforgalmi úton egyaránt jól megközelíthető,

Az óvodában 5 csoport működik, az intézménybe közel 150 gyermek jár. Az óvoda jól felszerelt, a hatalmas udvarán viszont elkel a segítség.

 

Bajna- óvoda bemutatása

Bajna csodálatos környezetben, az erdőkben és vadregényes tájakban gazdag Bajnai-medencében fekszik a Gerecse szívében. A több mint 2.000 lakosú település a Dorogi kistérségben található, Komárom-Esztergom megyében, Budapesttől 50 km-re.

Bajna- óvoda

 

Az óvoda jelenlegi épületébe 1982-ben költözött.  2009 nyarán az óvodaépület új külsőt öltött. A pályázati pénzből történt felújítás során új ajtók, ablakok kerültek beépítésre, és külső hőszigetelő burkolattal látták el az épületet. A fenntartók ezen felül csak a kisebb karbantartási munkákat finanszírozzák, lehetőségükhöz mérten. A termek bútorzatának cseréjére folyamatosan volt és van lehetőség, de elavultak, elhasználódtak a vizes blokkok, az öltözők és a fűtési rendszer.

Az eredetileg 3 csoportos intézménybe jelenleg 80 gyermek jár. Velük 6 óvodapedagógus és 4 gyermekgondozó foglalkozik. 2011-ben Zöld Óvoda minősítést szereztek.

A nagy területen elhelyezkedő füves udvaron számos örökzöld és díszfa biztosítja az árnyékot a nyári időszakban. Fából készült udvari játékaikat 4-5 évenként, segítséggel tudják felújítani.

 

 

Pogány - óvoda bemutatása, 1 napos program

Pogányi óvoda

Pogány község Pécstől 5 km-re található, 1,300 főt számláló falu. Az óvoda, iskola és bölcsőde udvara közös, bőven elkél a segítő kéz az új játékok összeszerelésére és a régi elemek javítására. 1991-ben a pogányi lakosok közös összefogásával létesült a faluban iskola-óvoda, egy épületben faluklubbal, ebédlővel, községi könyvtárral.

Az óvodában jelenleg 2 csoportban 3 óvónő és 2 dadus foglalkozik a gyerekekkel. Nevelési programjukban az anyanyelvi és a környezeti nevelés áll a középpontban. Kihasználva a falu természeti adottságait, gyakran kirándulnak a tópartra, erdőbe és a falusi gazdaságokba.

 

Évszakról évszakra megfigyelik a természet változásait, a gyerekek közvetlen közelről találkozhatnak a háziállatokkal és az erdők-mezők élőlényeivel. 2009-ben az óvoda elnyerte a „Zöld óvoda” címet, továbbá 2010-ben a Madárbarát óvoda címre is jogosulttá vált.

 

Iskola

Hajós Alfréd általános iskola bemutatása

Hajós Alfréd általános iskola

 

Az iskola névadója Hajós Alfréd (eredeti nevén Guttmann Arnold) úszó, az első magyar olimpiai bajnok, a modern magyar építészet egyik úttörője. Az iskola Pesterzsébeten, a XX. kerületben található. A felújítási munkálatok elkelnek az iskolában, a gyermekek szerény körülmények között tanulnak. 1982. szeptemberében, mint testnevelés tagozatos iskola nyitotta meg kapuját 530 tanulóval és 53 pedagógus statussal. 2013-as tanévben 406 fő a tanulólétszámuk. 19 tanulócsoporttal, alsó tagozaton 5 iskolaotthonos és 5 napközi otthonos osztállyal, felső tagozaton az osztályok mellett 1 napközis csoporttal és 1 tanulószobával működik az intézmény.

 

Az intézmény a 2000/2001. tanévtől kezdődően látta el első és második évfolyamokon a Nevelési Tanácsadó véleményezése alapján a tanulási-, beilleszkedési-, magatartási problémával rendelkező tanulók oktatását, akik beszédproblémájuk miatt kerültek ebbe az osztályba. Törekednek a Kerettanterv követelményeihez igazodni, a minimális teljesítmények eléréséhez eljuttatni a gyerekeket.